Etusivu > Vuosaareen

Vuosaareen on helppo tulla

Vuosaaresta puhuttaessa käytetään usein käsitteitä Vanha Vuosaari ja Uusi Vuosaari, mutta tämä karkea jako kertoo hyvin vähän siitä, miten Vuosaari muodostuu useasta rakenteellisesti omaleimaisesta asuntoalueesta. Vuosaaresta löytyy sopivia asuinalueita niin city-sinkuille kuin senioreille, omaa rauhaa ja tilaa arvostaville omakotiasujille tai luonnon lähellä turvallisessa ympäristössä asumaan haluaville lapsiperheille.

Metsää, merta ja puistoja
Vuosaaressa on runsaasti viheralueita, virkistys- ja ulkoilualueita ja –puistoja. Niissä käydään sienestämässä, marjastamassa, hiihtämässä ja muuten vaan kuntoilemassa. Vuosaari on myös tunnettu uimarannoistaan, joita löytyy useita, niistä uusin on Aurinkolahden uimaranta ja vanhin ja ehkä tunnetuin Kallvikinniemi harjumaisemineen ja hiekkarantoineen. Veneilijöille on kaikkiaan 6 pienvenesatamaa ja rantaviivaa Vuosaaressa on lähes 30 km.

Urheilua ja kulttuuria
Heteniityntien uusittu urheilukenttä ja urheilupuisto tarjoavat hyvät mahdollisuudet liikuntaan ja siellä pelaa vuosaarelaisten oma suosikki, Vuosaaren Viikingit. Vuosaaren urheilutalossa sijaitsee mm. kaksi kuntosalia sekä uima- ja palloiluhallit.

Kulttuuritoimintojen keskus on vuonna 2002 valmistunut Vuotalo, josta löytyy nykyaikainen kirjasto, tilat taidenäyttelyille ja sali erilaisille musiikki- ja teatteriesityksille. Vuotalon läheisyydessä toimii ruotsinkielinen monitoimitalo Rastis, joka tarjoaa ruotsinkielisen ohjelman lisäksi myös runsaasti monikulttuurista ohjelmaa.

Matkailu
Vuosaari on myös monelle matkailijalle tuttu paikka. Rastilan leirintäalue sijaitsee meren rannalla Rastilan kartanon maisemissa ja metro-aseman vieressä. Vuosaaresta löytyy myös kolme meren rannalla toimivaa kurssi- ja hotellikeskusta.

Tutustu Vuosaareen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin enemmän tämän sivun oikealla sijaitsevien navigointilinkkien kautta.


Yhteistyökumppanit Helsingin Kaupunki Lemminkäinen Paulig