Etusivu > Yritysalueet > Meriportin yritysalue

Meriportin yritysalue


Vuosaaren Sataman yhteyteen rakennetaan Meriportin yritysalue, jonne sijoittuvat yritykset eivät suoraan liity satamatoimintaan, mutta hyödyntävät sataman ja merenkulun läheisyyttä. Vuosaaren Meriportin alueen pinta-ala on n. 25 ha ja alue rajoittuu etelässä puistoon ja venesatamaan ja lännessä golfkenttään. Alueelle on erinomaiset liikenneyhteydet. Satamatie ja -rata yhdistävät alueen pääliikenneverkkoihin ja yhteydet meritse voidaan hoitaa viereisen sataman kautta.

Meriportin yritysalue on vain kilometrin päässä Vuosaaren metroasemasta ja kauppakeskus Columbuksesta. Kaupungin keskustaan päin liikenneyhteydet hoituvat Kehä I:n jatkeen Vuotien kautta tai joukkoliikenteen avulla. Joukkoliikenne metroasemalla hoidetaan bussisyöttöliikenteellä.

Alueelle sijoittuvia yrityksiä
Meriportin alueen asemakaava mahdollistaa monipuolisen yritysalueen toteuttamisen. Yritysalueelle on sijoittunut jo kaksi merkittävää satamaan ja merenkulkuun liittyvää toimijaa; Aker Arctic - arktisen merenkulun tutkimuskeskus sekä ABB:n Marine -yksikkö.

Lisäksi Oy Paulig Ab aloitti uuden paahtimon rakentamisen syksyllä 2007. Uusi rakennus tulee sisältämään raakakahvin vastaanoton, varastoinnin, kahvin tuotantoprosessin, pakkauksen ja valmiiden tuotteiden varastoinnin. Tuleva rakennus tarjoaa myös toimistotilat Oy Gustav Paulig Ab:n, Paulig Oy:n ja Santa Maria Finland Oy:n henkilökunnalle eli yhteensä yli 200 hengelle.

Meriportin yritysalueelle on rakennusoikeutta 91 000 k-m2, josta noin puolet on jo varattu. Alueelle rakennetaan kokonaan uusi infrastruktuuri ja uusien katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen onkin jo alkanut.

Yritysalue tarjoaa työpaikkoja
Meriportin alueesta on tulossa merkittävä työpaikka-alue. Tehtyjen sijoittumispäätösten mukaan yritysalueelle on tulossa jo noin 500 työpaikkaa, Vuosaaren Satama tulee työllistämään n. 1500 henkilöä ja sataman yritysalue noin 2000 henkilöä.

Lisätietoa Meriportin yritysalueesta ja yrityksen sijoittumisesta alueelle saa Helsingin kaupungin kiinteistövirastosta.


Yhteistyökumppanit Helsingin Kaupunki Lemminkäinen Paulig