Etusivu > Vuosaareen > Logistiikka ja liikenne

Logistiikka ja liikenne

Vuosaaressa on erinomaiset logistiset yhteydet sekä toimiva joukkoliikenne. Vuosaari on Helsingin kansainvälisin kaupunginosa ja Suomen ulkomaankaupan keskus.

Ulkomaankaupan keskus
Vuosaaren satama on Itämeren nykyaikaisin. Helsingin tavarasatamatoiminnot keskittyvät uuteen, tehokkaaseen ja turvalliseen satamaan, joka on erikoistunut kontti-, rekka- ja trailerikuljetuksiin.

Vuosaaren sataman valmistumisen myötä Helsingin sataman rooli Suomen ulkomaankaupan pääsatamana vahvistuu entisestään. Helsingin satamien kokonaiskapasiteetti kaksinkertaistuu ja myös transitoliikennettä voidaan
palvella tasokkaasti. Kolmannes Suomen ulkomaankaupan arvosta liikkuu Vuosaaren sataman kautta.

Meripuisto – yrityspuisto
Vuosaaren satamakeskuksen erityisetuja ovat tiheät yhteydet tärkeimpiin eurooppalaisiin satamiin, kilpailukykyiset ja joustavat satama- ja logistiikkapalvelut sekä suorat liikenneyhteydet Suomen päätie- ja rataverkkoon.

Sataman yhteyteen on rakenteilla Meriportin yrityspuisto, jossa ensimmäiset yritykset jo toimivat. Satamasta Suomeen Satamaa varten rakennetut liikenneyhteydet kytkevät alueen rautatieverkkoon sekä Kehä III:n välityksellä mm. Helsinki-Vantaan lentoasemaan, jonne on 20 minuutin matka. Kehä I - ja Kehä III -väyliä pitkin kuljetukset siirtyvät tehokkaasti Vuosaaresta kohti muuta Suomea.


Yhteistyökumppanit Helsingin Kaupunki Lemminkäinen Paulig